De Raauw Ossekar

Sinds seizoen 1991 ben ik actief bij Prinselijke Carnavals Stichting De Raauw Ossekar.

Ben begonnen als Grootvorst Wil d'n Urste met Adjudant Jan Prein. Na dat jaar ben ik voorzitter reclame en PR geworden.In 1993 ben ik ook voorzitter MCLF commsissie geworden (Maaslands Carnavals Liedjes Festival). Van 1994-1996 ben ik ook nog secretaris geweest. Toen ben ik een viertal jaren geen Raadslid geweest. Maar wel actief voor de club als voorzitter MCLF waar ook de organisatie van het Maaslands Kapellen Festival (MKF) bij kwam.rok-logo-trans-webs

In 2001 heb ik mij aangemeld als toekomstige President. Na een jaar als PIO (President In Opleiding), de kneepjes geleerd van Willem Huisman, ben ik hem opgevolgd. Maar ik moest wel gelijk afscheid nemen in mijn functie van voorzitter MCLF/MKF. Ben nog wel steeds commissielid.

De eerste 3,5 jaar waren tropenjaren. Het liep niet zoals het moest. Een hoop opgekropte frustaties die er uit moest. Met hulp van een oud-raadlid en de wil van de meeste toenmalige raadsleden om door te gaan is er een oplossing uitgekomen. De neuzen stonden weer dezelfde kant op.

Toen besloten we als bestuur om na 27 jaar onze Residentie D'n Iemhof te verlaten in verband het toen geldende rook verbod. We gingen naar Zalencentrum De Jong in de Kromstraat. De situatie was daar anders, ook financieel. Dat betekende dat we geen gebruik meer konden maken van de scouting en de diverse taken zelf moesten uitvoeren, samen met de vrijwilligers. Ook alle leuke regeltjes (o.a. munten tegen inkoopprijs) moesten we vaarwel zeggen. Maar dat bleek onverwacht goed te werken op de verhoudingen tussen de raadsleden en de vrijwilligers. Gelukkig waren we in D'n Iemhof hiermee al begonnen. Want Carnaval was ons eerste feest in zalencentrum De Jong.

4 jaar was Zalencentrum De Jong onze Residentie, maar we moesten weg want het werd gesloten. We zijn toen bij wijkcentrum De Hille terecht gekomen, dat dus nu onze Residentie is. Niet alle feesten worden daar gehouden omdat De Hille te klein is voor een aantal hiervan.  MCLF, L'Oss Klinke & Bloaze (kapellen festival) en Dans festijn vinden plaats in D'n Iemhof, dus toch weer een beetje terug, al ziet D'n Iemhof er wel anders uit als toen wij het verlieten. Sinds  2013 is het MCLF verhuist naar het Oude Theater.

2011/2012 was mijn laatste jaar als President. Mari van Thiel werd mijn opvolger. Toen vrijwilliger,  commissie lid MCLF/MKF, webmaster en social media beheerder. Na twee werd ik wederom secretaris van De Raauw Ossekar.

Het gaat goed met De Raauw Ossekar en dit is niet alleen aan mij te danken maar vooral aan onze Raadsleden, Vrijwilligers,  Sponsors, Donateurs, Ere-senators, Ere-senators van verdiensten, Ere-donateurs, Senators en alle bezoekers.

Ik heb het leiden van De Raauw Ossekar altijd gezien als een runnen van een bedrijf en deze benadering helpt een hoop, maar het blijft een hobby. Wil je meer weten bezoek dan de webpagina van P.C.S. De Raauw Ossekar