Vandaag, woensdag 11 mei 2011, Weekblad Regio Oss al gelezen dan wel bekeken.
Ja, wel op de één laatste pagina staat onze dochter als Miss Regio. Vanavond de foto waar ze als zesjarig op de bank zat vervangen door die ook in Weekblad Regio Oss staat. En die lag al de nodige weken klaar.

Het toeval wil dat dezelfde fotograaf beide foto's heeft gemaakt. De zesjarig foto is door Fred Janssen en zoon Henry gemaakt weet niet precies meer wie toen op de knop gedrukt heeft. En deze door Henry, maar nu in Marcharen halverwege maart.

Wordt eind december in ieder geval een soort verplicht bezoek aan Winterland, er vanuit gaand dat het doorgaat, om de Miss Regio 2011 verkiezing te bezoeken.

Voor wie de foto nog niet gezien heeft in Weekblad Regio Oss, Hyves of waardan ook, hieronder nogmaals de foto en de tekst.

Dansfoto Irene 201103 vk

De bijbehorende tekst bij de foto:

Dansen onderdeel van de opvoeding

OSS – Al tien jaar lang kan ze er haar energie in kwijt. Toen Irene Panneman uit Oss acht jaar oud was, begon ze met stijldansen. Haar ouders vonden het onderdeel van de opvoeding. Je moet op bijzondere gelegenheden toch de juiste pasjes kennen. Ze heeft het echter nooit als een verplichting gezien. “Ik was er vanaf het begin al dol op en heb het altijd met plezier gedaan”, aldus de achttienjarige.

Ze volgt haar danslessen bij Danscentrum Zwijsen waar de dansstijlen ballroom en latin gegeven worden. Haar favoriet is zonder twijfel latin. “Dat is meer swingen en daar kan ik mijn energie in kwijt. Ballroomdansen is strikter en vind ik daarom wat minder. Maar het is wel leuk om verschillende stijlen te leren.” Momenteel doet Irene de cursus goud ster negen. Op de dansschool wordt de moeilijkheidsgraad opgebouwd aan de hand van cursussen. Dit begint bij de beginners en bouwt op langs de niveaus brons, brons ster, zilver, zilver ster, goud en vervolgens goud ster. Zodra goud ster bereikt is, bouwt het cijfermatig verder op. “Als ik flink aanpoot, kan ik na de zomer al goud ster vijftien halen”, aldus de danseres. Voorheen danste ze ook wedstrijden, maar daar heeft ze een vaste danspartner voor nodig en die heeft ze sinds twee jaar terug niet meer. “Het is moeilijk om een nieuwe partner te vinden. Binnen de dansschool zijn veel meer meisjes dan jongens. Maar als ik een geschikte partner weet te vinden, ga ik weer wedstrijden dansen.” Irene heeft wel een vriendje, maar het lijkt haar niet verstandig om hem aan te stellen als haar nieuwe danspartner. “Hij vindt het wel leuk dat ik dans en misschien kan ik het hem ook wel leren, maar ik weet niet of hij dat wat vindt. Bovendien wordt het afgeraden om met je eigen vriendje wedstrijden te dansen. Er zit toch een wedstrijdelement in en als het dan misgaat, kan dat spanningen opleveren in je relatie.” Echte dansambities heeft ze niet. “Ik vind het gewoon heel leuk en wil het altijd blijven doen. Maar ik heb geen specifiek doel voor ogen.”

Kinderopvang

Irene zit in het laatste jaar van de opleiding Pedagogisch Werker Kinderopvang en loopt stage bij een kinderopvang in Schaijk. Volgend jaar wil ze aan het werk. “Ik wil graag groepleidster worden. Ik ben altijd al goed geweest met kinderen en vind het vooral heel leuk om met ze bezig te zijn. Misschien hebben ze op mijn stageplek wel werk voor me. Ik hoop het.”

Volg mij op ....

Advertenties
Ga naar boven